Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Evolúciója a vasnépnek, vagy teremtése a világ urának
  2023-05-20 10:29:16, szombat
 
   
  ,,Valóban, Montaigne, a francia esszéíró, filozófus és humanista is foglalkozott az ember és az állat kapcsolatával és a rokonsággal. Montaigne arról írt, hogy az ember és az állat között nincs olyan éles határvonal, mint ahogy azt korábban gondolták. Szerinte az állatok is érzelmekkel, megfigyelhetőek bizonyos szintű intelligencia és viselkedési hasonlóságok az emberekhez képest.
Montaigne gondolatai előrevetítették az állatok jogainak és védelmének fontosságát, amely későbbi részét képezi a humanista és etikai gondolkodásnak. Egyesek szerint Montaigne nézetei előkészítették az utat a későbbi evolúciós elméletek felé, mint például Charles Darwin "fajok eredete" című művének megjelenése.
Az evolúciós elmélet és Darwin munkássága valóban forradalmi jelentőséggel bírt a tudományban és az emberiség gondolkodásában. Darwin elmélete szerint az élőlények a fajok evolúcióján keresztül alakultak ki, és az ember is az állatvilág része. Ez az elképzelés alapjaiban rengette meg a korábbi nézeteket az ember és az állat kapcsolatáról és az emberi eredetről.
Fontos megjegyezni, hogy a könyvben idézett Goethe és Hegel koruk tudományos és filozófiai ismeretei alapján fogalmazták meg véleményüket. Az ő nézőpontjukból nézve még nem voltak elérhetőek azok a részletes bizonyítékok és elméletek, amelyek később megerősítették az embert és az állat közötti rokonságot és az evolúció törvényeit.
Minden esetre az ember és az állat közötti kapcsolat és az emberi eredet témája továbbra is fontos kérdés maradt a tudomány, a filozófia és az etika területén, valamint további kutatásokkal és gondolkodással foglalkozik.

Az evolúció elmélete és a vallásos hiedelmek, mint az isteni teremtés, kétségtelenül két különböző megközelítést kínálnak az emberi faj eredetének magyarázatára. Az evolúciós elmélet a tudományos kutatás és bizonyítékok alapján azt állítja, hogy az emberi faj fejlődése egy hosszú folyamat eredménye, amelynek során az elődeink sorra alakultak ki és változtak az idő múlásával.
Más vallások és szent iratok, mint például a holt tengeri tekercsek, különböző mitológiai vagy vallási elbeszéléseket tartalmaznak az emberi faj eredetéről, az isteni teremtésre vagy más magyarázatokra épülnek.
Fontos megérteni, hogy az evolúció elmélete nem tár ki semmilyen állítást vagy nézetet az isteni teremtés létezésével vagy hiányával kapcsolatban. Az evolúció elmélete a természettudományok egy területe, amely az élőlények fejlődését, változását és diverzifikációját vizsgálja az idő során. Az evolúció elmélete nem igyekszik megcáfolni vagy bebizonyítani az isteni teremtést, mivel ez nem az ő hatásköre.
Fontos megjegyezni, hogy sok ember számára nem jelent ellentmondást az evolúció elfogadása és a vallásos meggyőződés összeegyeztetése. Sokan vallhatják azt, hogy az evolúció egy olyan folyamatot, amelyet Isten teremtett, és hogy a tudományos magyarázatok és vallási hittük egyszerre érvényesek mindennek."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összeegyeztetése, megfigyelhetőek, gondolkodásában, előrevetítették, gondolkodásnak, gondolkodással, megerősítették, nézőpontjukból, magyarázatokra, előkészítették, elbeszéléseket, kapcsolatáról, bebizonyítani, ellentmondást, kapcsolatával, megközelítést, jelentőséggel, kétségtelenül, intelligencia, magyarázatára, bizonyítékok, hasonlóságok, tartalmaznak, kutatásokkal, kapcsolatban, véleményüket, foglalkozott, magyarázatok, érzelmekkel, megjelenése, foglalkozik, evolúcióján, tudományban, fontosságát, viselkedési, megjegyezni, francia esszéíró, állat kapcsolatával, állat között, emberekhez képest, állatok jogainak, későbbi evolúciós, evolúciós elmélet, emberiség gondolkodásában, fajok evolúcióján, állatvilág része, elképzelés alapjaiban, korábbi nézeteket, állat kapcsolatáról, emberi eredetről, könyvben idézett, részletes bizonyítékok, Charles Darwin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Pillangó  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Naplemente  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Naplemente  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A Föld napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus...  Miért nem menti meg Jézus...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Alvó cica  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Ébredj  képre írva  Facebookon kaptam  A fák lelke  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A boldogság ült a világvégén  S a dalok tanulsága  Az elfogadásnak...  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Két tekintet van  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
francia esszéíró, állat kapcsolatával, állat között, emberekhez képest, állatok jogainak, későbbi evolúciós, evolúciós elmélet, emberiség gondolkodásában, fajok evolúcióján, állatvilág része, elképzelés alapjaiban, korábbi nézeteket, állat kapcsolatáról, emberi eredetről, könyvben idézett, részletes bizonyítékok, állat közötti, evolúció törvényeit, emberi eredet, etika területén, evolúció elmélete, vallásos hiedelmek, isteni teremtés, tudományos kutatás, hosszú folyamat, elődeink sorra, holt tengeri, isteni teremtésre, élőlények fejlődését, isteni teremtést, evolúció elfogadása, vallásos meggyőződés, olyan folyamatot, tudományos magyarázatok, összeegyeztetése, megfigyelhetőek, gondolkodásában, előrevetítették, gondolkodásnak, gondolkodással, megerősítették, nézőpontjukból, magyarázatokra, előkészítették, elbeszéléseket, kapcsolatáról, bebizonyítani, ellentmondást, kapcsolatával, megközelítést, jelentőséggel, kétségtelenül, intelligencia, magyarázatára, bizonyítékok, hasonlóságok, tartalmaznak, kutatásokkal, kapcsolatban, véleményüket, foglalkozott, magyarázatok, érzelmekkel, megjelenése, foglalkozik, evolúcióján, tudományban, fontosságát, viselkedési, megjegyezni, meggyőződés, fogalmazták, létezésével, rokonsággal, forradalmi, védelmének, elérhetőek, munkássága, eredetének, tudományos, rokonságot, törvényeit, elképzelés, állatvilág, alapjaiban, filozófiai, emberekhez, teremtésre, eredetéről, vallhatják, elfogadása, határvonal, változását, fejlődését, megcáfolni, folyamatot, mitológiai, érvényesek, gondolatai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2465
  • e Hét: 9938
  • e Hónap: 16179
  • e Év: 68445
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.